2017. május 17., szerda

Oakley napszemüvegek

A kaliforniai székhelyű Oakley az olasz Luxottica csoport egyik leányvállalata. Nem csak prémium minőségű napszemüvegeket gyártanak, de karórát, síszemüveget, hátizsákot, cipőt, sportszemüveget és egyéb kiegészítőket is. Az Oakley a világ egyik vezető sportmárkájaként több mint 600 szabadalom tulajdonosa.
Oakley napszemüvegek
Oakley napszemüvegek

Az Oakley napszemüvegek típusai:
Az extravagánstól a klasszikusig, az Oakley napszemüvegei közt mindenki megtalálja a neki tetszőt. Vegyük sorra a legkeresettebb típusokat.

Irídium lencse
Az Oakley irídiumbevonattal ellátott lencséi optimális látást biztosítanak fényviszonyoktól függetlenül. Sokféle színben, sőt, polarizált verzióban is kapható.

Fényre sötétedő lencse
A lencsék erős napfény hatására automatikusan sötétednek. 5 különböző színben kapható, ebből 3 irídiumbevonatot is tartalmaz. Vezetéshez is ideális, mert a szemből jövő gépkocsik fényére nem sötétedik a lencse.

Színezett lencse
A lencsék felszíne speciális színbevonatot kap. Az Oakley irídiumbevonatos napszemüvegei is kaphatóak színezett lencsével.

Polarizált lencse
Az Oakley napszemüvegek polarizált lencséje olyan bevonattal van ellátva, amely megszűri a beérkező fényt és nem engedi át a tükröződő felületekről visszaverődő sugarakat. Sportolásnál nagyon hasznos, de a szemműtéten átesetteknek is javasolják, mivel lényegesen csökkenti a szem igénybevételét. Előfordulhat, hogy más színezett lencsékkel ellentétben a polarizált lencsén keresztül nem látod jól a telefonod kijelzőjét, de ha picit elfordítod a fejed az egyik irányba, máris kitisztul a kép.

Prizmahatású lencse
A Prizm lencse az Oakley legújabb fejlesztése. Nagyon hasonlít az irídiumbevonatos lencséhez, de a kontrasztok és a színek még annál is tökéletesebbek. A lencsék kifejlesztésénél a különböző sportágak speciális látáskörülményeit vették figyelembe, így például beltéri labdajátéknál a sárgás árnyalatok lesznek élénkebbek, míg a szabadtéri játék esetén a barna-kék kontraszt lesz erősebb.

A félkeretes Oakley napszemüvegek négyszögletes vagy kerek formájú lencsékkel készülnek. Az utóbbi típus jellemzőbb, ám a négyszögletes XJL és XL modellek is nagyon népszerűek. Az áruk nagyjából 80 és 100 dollár közt mozog, de egyértelműen kijelenthetjük, hogy az egyik legjobb minőségű és legdivatosabb nagyszemüveget kapjuk a pénzünkért.